Om
Västernorr-
landsgården

Västernorrlandsgården – med hjärtat i Västernorrland!

Västernorrlandsgården är varumärket för god och smakrik mat av hög kvalitet från Västernorrland. Vi är också en handelsplats för råvaror och förädlade livsmedel från Västernorrland.

Vår Affärsidé

Västernorrlandsgårdens affärsidé är att förenkla för konsumenterna i Västernorrland att kunna handla varor som är producerade eller förädlade i länet. Det gör vi genom att ha nära samarbeten med ett stort antal producenter, mathantverkare och förädlare i närområdet. Vi har även själva en omfattande styck- och charkuteriverksamhet.

 

Grunden Av Västernorrlandsgården

Grunden i vår verksamhet är som sagt produkter som har sitt ursprung i Västernorrland eller som får sin förädling i Västernorrland. Vi och våra samarbetspartners kan ibland uppleva brist i tillgången på råvaror. Orsakerna kan vara många men förra sommarens torka är ett exempel. Då händer det att vi kompletterar från svenska kvalitetsleverantörer utanför länet så att vår produktion ska kunna fortsätta och för att våra kunder ska få sina leveranser utan avbrott.

Kvalité Och Erfarenhet

Västernorrlandsgården är också en handelsplats för råvaror och förädlade livsmedel från Västernorrland.

Syftet med Västernorrlandsgården är att minska avståndet mellan producent och konsument. Vi vet att efterfrågan av lokal mat är stor och vill därför öka tillgången.

Västernorrlandsgården samarbetar med ett femtiotal köttproducenter, odlare och mathantverkare i länet. Vårt samarbete handlar om allt från marknadsföring och kvalitetsfrågor till försäljning. Våra kunder är butiker, restauranger och offentliga storkök. Vi samarbetar också med lokala slakterier, charkuterier och grossister.

 

© 2020 All rights reserved​