03 BEHANDLINGAR

Botulinum Toxin (Botox)

Botox är en muskelavslappnande ämne som injekteras med en mycket tunnål i den underliggande mimisk muskulaturen och är en av de världens vanligaste medicinska estetisk behandlingar mot rynkor och fina linjer.

Resultat är att linjer och rynkor som skapats på grund av ansikte rörelse, ålder mm. blir mindre synliga och i de flesta behandlingar försvinner helt. Behandlingen är smärtfri och resultatet syns efter ett par dagar och håller sig upp till 6 månader.

c4ce316d911d56f5fdfe0fd8eef35082

Viktiga Indikationer

  • Man skall inte vara gravid eller amma.
  • Undvika magnecyl eller Ipren.
  • Man skall ej ha infektion, feber, herpes eller ha sjukdomskänsla i kroppen.
  • Man skall Ej simma, basta eller träna samma dag.
  • Man skall Ej utföra peeling eller massage på behandlade området.
  • Man skall Ej sminka sig under första 5 timmarna.
  • Undvik aktiviteter som kan skapa större rodnad i huden. 

Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss smärta, vara svullen i behandlingsområdet. Det behandlande området kan kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut. Även detta försvinner inom några timmar. det dröjer ungefär 3 – 5 dagar innan du märker av effekten som kommer smygande och ökar gradvis i 10-14 dagar. Dag 14 ser du full effekt. Vanligtvis bokar vi in dig på ett återbesök efter 14 dagar för att se hur det ser ut och om behandlingen behöver kompletteras.
Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av botox inte är permanenta.
Den resultatet kommer att gå tillbaka inom 3-6 månader beroende på livstil.

En injektionsbehandling med botox är ett enkelt ingrepp.Inför din första fillerbehandling får du först träffa din injektionsbehandlare på vår klinik för en konsultation. Där görs en bedömning av dina förutsättningar och du får information om behandligen. En botox behandling tar ca 30 minuter och du kan fortsätta din dag som vanligt direkt efter behandlingen. Den går till på ungefär följande sätt. Först gör vi en bedömning och konsultation, du som klient skriver på din samtycke papper. Injektionsplatserna rengörs och desinficeras. Själva injektionsprocessen går mycket snabbt och en behandling bestående av en serie injektioner är ofta över på mindre än 5 minuter. Efter injektionerna tvättas det behandlande området av. Resultaten av en behandling med botox syns inom 3-14 dagar efter behandlingen.

Små blåmärken kan uppkomma och synas i det behandlade området. Biverkningar av botox behandlingar är mycket sällsynta. Om en biverkning skulle uppstå är den lokal och alltid övergående. Små blåmärken kan uppkomma och synas i det behandlade området.

Botox's services

01

En konsultation skall genomföras innan första behandlingen . Under konsultationen går vi igenom hur behandlingen går till, vilka smärtlindrings- eller bedövningsalternativ kliniken erbjuder, förväntad effekt och eventuella biverkningar. Vidare är det viktigt för oss att få veta om du har en känd överkänslighet eller allergi, om du har någon sjukdom eller om du äter några mediciner. Oavsett om du bokar en konsultation i förväg eller inte så gör vi en konsultation innan vi påbörjar en behandling.

 

02

En del rynkor kan upplevas som charmiga  medan andra rynkor kan upplevas som negativa och sura såsom bekymmersrynkan mellan ögonbrynens. Rynkor är något som med åren framträder på oss alla,  ju mer huden förlorar sin elasticitet desto mer framträder rynkorna. 

Ålder är givetvis en faktor men det finns andra faktorer som arvsanlag, solexponering, rökning och stress som också har en stor inverkan på rynkorna i ansiktet. Om rynkorna är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med  det muskelavslappnande medlet botulinumtoxin –  mer känt som Botox – som är ett ett väl beprövat och godkänt läkemedel. 

En liten mängd botox injiceras i huden för att blockera nervimpulser i den utvalda ansiktsmusklerna , som motverkar att muskeln drar ihop sig och bildar rynkor. På detta sätt blir hudens yta slätare och rynkor minskar.

Förebygga är nyckeln därför rekommenderar vi att börja tidigt, innan rynkorna blivit för djupa för då kan man behöva kombinera Botoxbehandling med Filler.

 
 
 
 

03

Många upplever att tydliga rynkor och veck i pannan får hela ansiktet att se trött och ihopsjunket ut. Rynkor är något som med åren framträder på oss alla,  ju mer huden förlorar sin elasticitet desto mer framträder rynkorna. 

Ålder är givetvis en faktor men det finns andra faktorer som arvsanlag, solexponering, rökning och stress som också har en stor inverkan på rynkorna i ansiktet. Rynkorna i pannan är de som orsakas av muskelsammandragning av ansiktsmusklerna, vilket med tiden leder till bildandet av veck i huden. 

Om rynkorna är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med  det muskelavslappnande medlet botulinumtoxin, mer känt som som är ett ett väl beprövat och godkänt läkemedel. Botox är ett enkelt och skonsamt sätt att minska rynkor i ansiktet och förebygga att nya uppkommer.

 
 
 
 

04

Kråksparkar är de små tunna veck och rynkor som uppstår vid sidan av ögat när du skrattar eller kisar, även kallade skrattrynkor. De kan upplevas som charmiga men ibland dessa kråksparkar ger ansiktet ett åldrat utseende. Precis som med resten av övre ansiktet kan dessa rynkor bli djupare och permanenta med tiden, och sträcka ner sig ner till kinderna. 

Ålder är givetvis en faktor men det finns andra faktorer som arvsanlag, solexponering, rökning och stress som också har en stor inverkan på rynkorna i ansiktet. Om rynkorna är något man känner att man vill motverka eller bearbeta går de att behandla med  det muskelavslappnande medlet botulinumtoxin –  mer känt som Botox – som är ett ett väl beprövat och godkänt läkemedel. Botox är ett enkelt och skonsamt sätt att minska rynkor i ansiktet och förebygga att nya uppkommer. 

En liten mängd botox injiceras i huden för att blockera nervimpulser i den utvalda ansiktsmusklerna , som motverkar att muskeln drar ihop sig och bildar rynkor. Botox för kråksparkar kan mildra och i vissa fall, helt eliminera rynkorna och ge ögonen ett öppet och piggt utseende.

 
 

05

Pekar mungiporna neråt fastän du känner dig glad? Marionettlinjer eller sura mungipor är långa vertikala rynkor som går från hörnen av läpparna till hakan och ger ett surt och bekymrat intryck. På grund av förlorad ansiktsvolym eller medfött fenomen kan mungiporna peka nedåt så att ansiktet får ett dystert eller ledset utseende. För “sura mungipor” är botox ett utmärkt alternativ. 

Muskulaturen som drar mungiporna nedåt försvagas vilket resulterar i en gladare mun. Botox används för att lyfta mungiporna och vända dem till ett leende istället.Om det går att behandla med botulinum toxin i just ditt fall beror helt på individuella förutsättningar. Beror ditt sura mungipor på en stark muskulatur runt munnen så går det oftast att behandla.


Är utgångsläget en mycket förlorad volym, i kombination med en slapp hud så kan man motverka detta genom att kombinera en botulinum toxin behandling med en behandling med fillers. På så sätt behandlar man sura mungipor i två steg . Vissa kan uppleva ett obehag när Botoxen börjar verka då läppens rörlighet minskar. Man kommer inte att tala otydligt men för den som arbetar med sång, avråder vi behandlingen. 

 

06

Tandgnissling/ tandgnissel och spända käkar är väldigt vanligt och beror ofta på stress, att du lider av någon form av nattstörning eller att du omedvetet biter ihop käkarna och pressar med din tuggmuskel under både dagen och natten.

Det i sin tur kan leda till att du får spänningshuvudvärk, migrän, värk i käken, ansiktet och öronen och att du får förslitningsskador på dina tänder.käkmuskeln kan bli förstorad av spänningarna och påverka ansiktsformen.

Vid ansiktsskulptering använder man sig av denna behandling om man önskar minska en extra bred kantig ansiktsform då det i dessa fall ger en avsmalnande effekt på käkmuskulaturen vilket skapar ett smalare intryck av en framträdande kantig underkäke. 

Genom att behandla tuggmuskeln (massetern) med botox injektioner minskar man tuggmuskelns kraft och på så vis slipper du symptomen som dessa spänningar kan ge.

 

07

Bunny Lines är små fina rynkor formas på näsryggen, detta uppstår vid kisande och kraftig mimik. Genom att behandla muskeln på näsryggen med botulinum toxin reducerar och förebygger uppkomsten av dessa linjer. Botox är ett muskelrelaxerande ämne som används för att reducera och ta bort linjer/rynkor. 

08

Primär hyperhidros, är onaturligt hög svettproduktion som inte hör ihop med stress, nervositet eller någon sjukdom, är ett vanligt tillstånd som drabbar ca 3% av befolkningen. Man kan ha onormalt hög svettproduktion i armhålor, handflator, fotsulor, ansikte eller ljumskar kan starkt reducera livskvaliteten. Överdrivna svettningar kan behandlas på ett effektivt sätt med hjälp av botoxinjektioner. behandlingen är både snabb och effektiv. Hur länge håller effekten i sig? Effekten av Botox är övergående, vilket är en av dess stora fördelar. 

Vanligtvis märker du en förbättring redan den första veckan efter din behandling. Effekten håller sedan i sig i genomsnitt 7,5 månad och1 av 4 patienter märker fortfarande effekt efter ett år.

När effekten börjar avta kan du vid behov få behandling igen, men inte oftare än var 16:e vecka. 

Hur går behandlingen till? En läkarkonsultation skall genomföras innan första svettbehandlingen. Under konsultationen går läkaren igenom hur behandlingen går till, vilka smärtlindrings- eller bedövningsalternativ kliniken erbjuder, förväntad effekt och eventuella biverkningar. Innan behandlingen påbörjas ges smärtlindring för att sticken inte skall vara så obehagliga. 

Därefter läggs några stick som gör lite småont i behandlingsområdet och det hela är över på mindre än 30 sekunder. Sedan dröjer det ungefär 3 – 5 dagar innan du märker av effekten som kommer smygande och ökar gradvis i 10-14 dagar. Dag 14 ser du full effekt. Vanligtvis bokar vi in dig på ett återbesök efter 14 dagar för att se hur det ser ut och om behandlingen behöver kompletteras.

Efter behandlingen? undvik aktiviteter som kan skapa större rodnad i huden, exempelvis träning, sauna och varma bad. Undvik också massage över det behandlade området. På så sätt sprider sig inte läkemedlen för mycket i huden.
Biverkningar? Biverkningar av hyperhidrosbehandlingar är mycket sällsynta. Om en biverkning skulle uppstå är den lokal och alltid övergående. Små blåmärken kan uppkomma och synas i det behandlade området.

09

Har du tandkött som syns eller tunn överläpp? Botox mot Gummy Smile är en enkel och effektiv behandling för dig som vill visa mindre tandkött när du ler. Med våra behandlingar kan du framhäva det bästa med ditt leende – utan tandreglering eller operation. Gummy smile är ett uttryck för när man visar väldigt mycket tandkött ovanför tandraden när man ler. 

Detta behandlas med hjälp av botulinum toxin som får området ovanför överläppen att komma längre ner och täcka tandköttet. Botox injiceras i muskeln nedanför näsan som slappnar av muskelaktiviteten i området och får överläppen att sjukna längre ner och täcka upp tandköttet. 

Om det går att behandla med botulinum toxin i just ditt fall beror helt på individuella förutsättningar. Beror ditt gummy smile på en stark muskulatur i överläppen så går det oftast att behandla.
Är utgångsläget en stark muskel i kombination med en tunn överläpp så kan man motverka detta genom att kombinera en botulinum toxin behandling med en behandling med fillers i överläppen. På så sätt täcker man upp tandköttet i två steg och upphäver effekten av ditt gummy smile. 

 

Det i sin tur kan leda till att du får spänningshuvudvärk, migrän, värk i käken, ansiktet och öronen och att du får förslitningsskador på dina tänder.käkmuskeln kan bli förstorad av spänningarna och påverka ansiktsformen.

Vid ansiktsskulptering använder man sig av denna behandling om man önskar minska en extra bred kantig ansiktsform då det i dessa fall ger en avsmalnande effekt på käkmuskulaturen vilket skapar ett smalare intryck av en framträdande kantig underkäke. 

Genom att behandla tuggmuskeln (massetern) med botox injektioner minskar man tuggmuskelns kraft och på så vis slipper du symptomen som dessa spänningar kan ge.

 

10

När muskeln i hakan är stark kan det uppstå apelsinhud på hakan när man pratar. oregelbundet och skapa små gropar i hakan, så kallad apelsinhaka. Detta kan enkelt behandlas med hjälp av botoxinjektioner, som får de underliggande musklerna att slappna av. 

Detta medför att hakan slätas ut och blir jämn och regelbunden.Botox gör att musklerna slappnar av och därmed förhindras fortsatta muskelsammandragningar av huden. De muskler som veckas i huden på hakan och skapar ”apelsinhud” kommer därför inte att kunna dra ihop sig, och huden slätas ut. Behandling av hakan kräver oftast bara två små stick.

 

11

Ibland önskar man lyfta ögonbrynen diskret för att få en öppnare blick. En behandling med botulinumtoxin kan hjälpa brynet att få ett fint lyft och en öppnare öga.

12

Att fylla läpparna med olika fillers vet de flesta att man kan göra för att få ett mer markant plut, ändra formen eller ge mer volym åt läpparna. Men ibland skulle ett litet lyft av överläppen vara pricken över i:et.

Läpplyft minskar även avståndet mellan läppen och näsan! När vi blir äldre tenderas detta område att bli längre eller vissa har den avståndet ärfligt. Genom att injicera botox i muskeln ovanför läppen får man muskeln att slappna av och resultat blir att överläppen lyfts en aning och ett naturligt litet plut framträder. 

Efter en konsultation om du väljer att göra läpplyft med botox ,läggs några stick som gör lite småont ovanför läppen men det hela är över på mindre än 30 sekunder.

 

© 2020 All rights reserved​

CONSILIO WEB SOLUTIONS

Morgan & Finch is one of the world’s leading management consulting firms. We work with change-oriented executives to help them make better decisions.

Newsletter

Sign up to our newsletter